Πίσω από την αστραφτερή πολυτέλεια των ξενοδοχείων κρύβονται εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πίσω από τη χλιδή , τις ανέσεις και την πολυτέλεια των ξενοδοχείων που μπορούν να απολαμβάνουν λίγοι αλλά στερούνται οι πολλοί κρύβονται τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα  του Τουρισμού .Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα για ολοένα και μεγαλύτερα  κέρδη επιδιώκουν την συνεχή εξαθλίωση και την υποταγή της εργατικής τάξης  εφαρμόζοντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων με τις υποδείξεις της Ε.Ε . Οι  τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης , τα μεροκάματα φτώχειας , η ανασφάλιστη εργασία ,η εντατικοποίηση κ.α αποτελούν πλέον μια κανονικότητα για όσους απασχολούνται στο κλάδο και παράγουν αυτόν τον ασύλληπτο πλούτο που καρπώνονται λίγοι

Η καμπάνια seasonfight που ξεκίνησε η ΛΑΝΤΖΑ φέτος το καλοκαίρι  ανέδειξε άλλη μια περίπτωση εργοδοτικής ασυδοσίας  αυτή τη φορά στη Λευκάδα . Τα μέλη της ΛΑΝΤΖΑ μετά από καταγγελία επισκέπτη βρέθηκαν στο συγκεκριμένο κάτεργο και φρόντισαν να καταγράψουν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που επιβάλει ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος στους εργαζόμενους . Η σκληρή εργασιακή πραγματικότητα για τις δύο εργαζόμενες περιελάμβανε καθημερινή , εξαντλητική δουλειά  χωρίς ωράριο με τη βάρδια να ξεκινάει από το ξημέρωμα έως αργά το βράδυ ενώ οι δύο γυναίκες στη πραγματικότητα κρατούσαν το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων μόνες τους καθαρίζοντας από δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους μέχρι βόθρους !!! Η τρώγλη που παρείχε ο εργοδότης για κατάλυμα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα παλιό ,σάπιο τροχόσπιτο δίπλα σε στοίβες σκουπιδιών  ,  χωρίς κλιματισμό , χωρίς ασφάλεια (η πόρτα δεν κλείδωνε ) , χωρίς πόσιμο νερό , με εξωτερικό λάστιχο αντί για μπάνιο και με μια Χημική τουαλέτα που ουσιαστικά δεν λειτουργούσε .
( Οι Φωτογραφίες και το video στη σελίδα του  seasonfight εδώ είναι αποκαλυπτικές )

Τα μέλη μας κινήθηκαν άμεσα ενημερώνοντας το αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ καθώς και την Επιθεώρηση εργασίας Πρέβεζας η οποία όμως αδυνατούσε να παρέμβει διότι υπήρχε ένας και  μοναδικός επόπτης με αρμοδιότητα την περιοχή Λευκάδας- Πρέβεζας που μας εξήγησε ότι δεν είχε τη  δυνατότητα να μεταβεί στον Αγ. Νικήτα  καθώς δεν μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης  στο σημείο .
Το  NERINA & ALTHEA Studios στη Λευκάδα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εξαίρεση αλλά τον κανόνα  των κάτεργων του Τουρισμού  που λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας με τις ευλογίες Κυβέρνησης  Ε.Ε αλλά και την ανοχή της ηγεσίας των υποταγμένων συνδικαλιστών της  ΠΟΕΕ – ΥΤΕ. Αυτή είναι η  «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται  , αυτούς τους όρους εργασίας θέλουν να μας επιβάλουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που μόνη επιδίωξη του είναι να μας μετατρέψει από εργαζόμενους  σκλάβους σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα .

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ , ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ