ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ MIKEL ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017


Στις 2 Μαρτίου εργαζόμενος διανομέας στο MIKEL της Λ. Αθηνών στον Κολωνό τραυματίστηκε βαρύτατα σε εργατικό ατύχημα εν ώρα εργασίας , ο συνάδελφος υπέκυψε στα τραύματα του στις 9 Μαρτίου γεμίζοντας μας με θλίψη και οργή για το νέο εργοδοτικό έγκλημα μετά από αυτό στα Everest στη πλατεία Βικτωρίας. Ο Μέμο ήταν 22 χρονών και δούλευε ως διανομέας στη γνωστή αλυσίδα καφέ MIKEL , έδινε και αυτός όπως κι εμείς το δικό του αγώνα επιβίωσης αντιμέτωπος με την ακραία εκμετάλλευση των αφεντικών του που των έστελναν καθημερινά απροστάτευτο σε μια άνισση μάχη στην άσφαλτο με αντίτιμο ένα φτωχοκάμματο τρόμου και εξαθλίωσης .
Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί στα MIKEL δεν είναι κάτι νέο . Η «επιτυχία» τους βασίζεται στη χρήση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και το οποίο νομοθέτησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις . Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα , εξαντλητικά οράρια , ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής , εργοδοτική τρομοκρατία ,εκδικητικές απολύσεις , ημερομίσθια πείνας , ακραία εντατικοποίηση , πολύαπασχόληση σε 2 και 3 πόστα . Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα επικινδυνότητας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την ανέχεια στην οποία τους έχουν καταδικάσει κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση . Η Αλυσίδα MIKEL διατηρεί 122 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ δεν πέρασαν ούτε 10 μήνες από τις φιέστες για το πρώτο κατάστημά της στο Ντουμπάι. Αφού, λοιπόν, αυτοί μιλάνε με αριθμούς, ας δούμε λίγο πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια:
«Για το 2014 η αλυσίδα, κατάφερε να διπλασιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 2,1 εκατ ευρώ έναντι 991 χιλ. ευρώ το 2013».

Αυτοί είναι οι «κύριοι» με τις γεμάτες τσέπες και τα ματωμένα χέρια!
Ταυτόχρονα η ανεργία και η επισφάλεια εξακολουθεί να συντηρείται ως μορφή πίεσης για να υποχωρήσουμε κι άλλο , για να δεχθούμε μεγαλύτερους περιορισμούς  στα δικαιώματα μας μέχρι να μετατραπεί η εργασία σε δουλεία και εμείς σκλάβοι στα σύγχρονα κάτεργα του επισιτισμού. Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση , αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν , αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.
Απάντησή μας, ένα εργατικό κίνημα κόντρα στη λογική του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, που θα συντρίψει την πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια!
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ EINAI  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ MIKEL  ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΟ (ΛΕΩΦ ΑΘΗΝΩΝ 84) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ  1.30 ΜΜ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ