Ανακοίνωση ΛΑΝΤΖΑ - Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό για το Δημοψήφισμα

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015


1/07/2015

Η στρατηγική  που συνειδητά ακολούθησε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για διαπραγμάτευση με τη ληστοσυμμορία της Ε.Ε του ΔΝΤ και της ΕΚΤ  απέδειξε καθαρά ότι η κάθε συμφωνία μαζί τους είναι ταφόπλακά για τα λαϊκά – εργατικά συμφέροντα . Η λογική «ούτε Ρήξη – ούτε υποταγή» που πρόβαλε η κυβέρνηση την οδήγησε σε μια πρόταση συμφωνίας που αποτελούσε ένα νέο μνημόνιο με νέα  αντιλαϊκά μέτρα αντίστοιχα με όσα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις  , είχε τον ίδιο και χειρότερο αντεργατικό χαρακτήρα , προέβλεπε νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις ,προέβλεπε νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και φυσικά άφηνε ανέγγιχτα τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών εξυπηρετώντας ένα ανύπαρκτο και χιλιοπληρωμένο χρέος  διατηρώντας την θηλιά της ευρωασφυξία του νομίσματος . Ακόμα όμως και αυτή η άθλια συμφωνία δεν ικανοποιούσε τους Δανειστές οι οποίοι επιζητούν την συντριβή του λαού , την περαιτέρω σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων και την ολοκληρωτική καθυπόταξη του στις ορέξεις του κεφαλαίου .

Κάτω από την πίεση των λαϊκών στρωμάτων που δεν αντέχουν άλλα μνημόνια , μπροστά στο βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων και των επικείμενων κινητοποιήσεων που προετοιμάζονταν από το οργανωμένο εργατικό κίνημα η κυβέρνηση αναγκάζετε να καταφύγει στη λύση του Δημοψηφίσματος . Στην ίδια αποτυχημένη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και αναμένοντας μέχρι και τη τελευταία στιγμή για μια έστω και μικρή τροποποίηση της υπάρχουσας πρότασης από τη πλευρά των δανειστών το εργατικό κίνημα οφείλει να σηκώσει ανάστημα και να πάρει θέση κλείνοντας τα αυτιά στις απαράδεκτες προτροπές για αποχή και άκυρο που ουσιαστικά εκφράζουν μια φυγομαχία για τις μάχες που άμεσα ανοίγονται . Τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια τόσο στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι για ακόμα μια φορά εμφανές ότι μόνο με ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο μπορεί η εργατική τάξη και η νεολαία να βγούν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν με αγωνιστικό και μάχιμο τρόπο τα δικαιώματα τους.  Μια μάχη που δε σταματάει στο δημοψήφισμα, αλλά θα επικεντρώνεται κυρίως στην αμέσως επόμενη μέρα. Από τώρα κιόλας πρέπει να διεκδικούμε την άμεση διαγραφή του χρέους, την ανατροπή των μνημονίων και οποιονδήποτε τα φέρνουν και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν, την άμεση έξοδο από ΕΕ και ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού τουρισμού που βίωσαν τα τελευταία χρόνια τη λαίλαπα των μνημονίων , τη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων τους , την ανεργία και την εξαθλίωση να ψηφίσουν ΟΧΙ στη συνέχιση αυτών των πολιτικών .

ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή πρόταση υποταγής , Τέρμα στις διαπραγματεύσεις με τους Δανειστές Τοκογλύφους

ΟΧΙ στους Εκβιασμούς της Ε.Ε του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

ΟΧΙ στη πληρωμή του ληστρικού Δημόσιου χρέους

ΝΑΙ στην άμεση έξοδο από την Ε.Ε   

ΝΑΙ στην Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο

Στο Δημοψήφισμα λέμε ΟΧΙ μέχρι το Τέλος.

ΡΗΞΗ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ