ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ   ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης , η ξεθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων με τον οδοστρωτήρα των αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζεται να ισοπεδώσει ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις  και οι επαναλαμβανόμενες φοροεπιδρομές στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών χαράσσουν το δρόμο για τα νέα σαρωτικά χτυπήματα του Κεφαλαίου στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Το Εργατικό Κίνημα δε θα συναινέσει στο κλίμα «Εθνικού Διαλόγου» που προωθεί η κυβέρνηση ως αναγκαιότητα για την διασφάλιση της  «Κοινωνικής Συνοχής», η προπαγάνδα τους θέλει να κρύψει τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων προσπαθώντας να αντιστρέψει τη πραγματική εικόνα της κοινωνίας που  ασθμάζει  κάτω από το βάρος της οικονομικής εξαθλίωσης , της ανεργίας , της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας . Δεν εμπιστευόμαστε τα περιφερόμενα πτώματα του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού συνδικαλισμού των διοικήσεων της ΓΣΣΕ , των μεγάλων Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που έβαλαν πλάτη για να εφαρμοστούν τα μνημόνια λέγοντας ΝΑΙ μαζί με το ΣΕΒ στο πρόσφατο Δημοψήφισμα και έδωσαν  έτσι τη συγκατάθεση τους στην επέκταση της αντεργατικής πολιτικής που επιβάλουν από κοινού Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή  Ένωση .

Στο Κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα καθώς μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο ωφελούνται από τις αβάντες κυβέρνησης - ΕΕ αλλά και από την ανοχή της πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου . Την ώρα που οι εργαζόμενοι ματώνουν σε μικρά ή μεγάλα καφέ, σε μπαρ, σε αλυσίδες ταχυφαγίων , σε ξενοδοχεία και εστιατόρια αντιμετωπίζοντας την εντατικοποίηση υπό το φόβο της απόλυσης  , τα χαμηλά και ανασφάλιστα μεροκάματα και τις απλήρωτες υπερωρίες η κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνετε . Η είσοδος «νέων μορφών απασχόλησης» και η περεταίρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων συντελούν δραστικά στην διάλυση κάθε εργασιακού, δημοκρατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος εμπεδώνοντας έτσι τον εργασιακό μεσαίωνα μετατρέποντας επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία σε σύγχρονα κάτεργα .

Με την ασφαλιστική απορρύθμιση που ετοιμάζεται τώρα από την κυβέρνηση οι ήδη ισοπεδωμένες συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδώρημα που θα δίνεται αν και εφόσον υπάρχουν χρήματα στα «κουρεμένα» από το PSI διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων . Οι παροχές υγείας και πρόνοιας θα περιοριστούν στο ελάχιστο ή θα μηδενιστούν κυρίως για τους νέους αφού οι μισθοί πείνας που αμείβονται θα καθορίζουν με αυστηρά ανταποδοτικά κριτήρια το ανάλογο σε υπηρεσίες .


Ορθώνουμε ξανά ανάστημα και σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι απαντώντας στους εκμεταλλευτές μας 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ,ΤΑΞΙΚΑ ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


 Παλεύουμε για:

•Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα σε κάθε πιάτσα και περιοχή,
•Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
•Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους/ες και θα εξασφαλίζει το εργασιακό καθεστώς βάζοντας φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
•Επαναφορά των μισθών των στα επίπεδα πριν τις μειώσεις του 2012 αλλά και τις διάφορες μειώσεις που έχουν έρθει από την πολιτική των μνημονίων.
•Την ανατροπή συνολικότερα της πολιτικής που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση (τα λαϊκά στρώματα, των κόσμο της εργασίας και την πληττόμενη νεολαία ) βάζοντας ξεκάθαρα το αίτημα της άμεσης εξόδου από τη μέγγενη του Ευρώ και της Ε.Ε

Σερβιτόρε/α-μπουφετζή/ου-μπαρμαν/γουμαν-μάγειρα/ισα-λαντζιερη/ερα καμαριέρη/α και όσοι ακόμα δουλεύουν σε καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος ή σε ξενοδοχεία σε καλούμε να οργανωθείς στη ΛΑΝΤΖΑ και από κοινού να δώσουμε αγώνα για αυτά που δικαιούμαστε κόντρα στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες αυτών που χέρι-χέρι με τα αφεντικά, την κυβέρνηση και την ΕΕ στηρίζουν και συμμετέχουν στη δημιουργία της σύγχρονης εργασιακής σκλαβιάς συμμετέχουμε στην απεργία στηρίζοντας την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση την Πέμπτη 3/12 στις 10.30 στο Μουσείο.