Να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα των εργαζομένων στο Athens Ledra

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Οι εργαζόμενοι του Athens Ledra ενός εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχείων στην Αθήνα παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου 2016 ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και από ότι όλα δείχνουν η μεγάλη βιομηχανία του τουρισμού θα σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ. Η ιδιοκτήτρια εταιρία (Όμιλος Παρασκευαϊδη), η οποία θησαυρίζει εδώ και πολλά χρόνια από τον ιδρώτα και τον μόχθο των εργαζομένων, αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα και δώρο Πάσχα αφήνοντας στον αέρα τις 150 οικογένειες των εργαζομένων αλλά και όσους απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ξενοδοχείο.  
Η Εταιρεία ΑΣΤΥ ΑΕ, συμφερόντων του ομίλου Παρασκευαϊδη, έχει δημιουργήσει μεγάλες οφειλές σε Τράπεζες, προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στον αέρα. Ο συγκεκριμένος όμιλος φυσικά δεν αποτελεί απλά μια μικρή επιχείρηση η οποία περνά “δύσκολες ώρες” όπως λένε τα ΜΜΕ, αλλά έναν πολυεθνικό οικονομικό κολοσσό που ελέγχει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη που υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Την στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες η ανάλγητη ιδιοκτησία προβάλει αστείες δικαιολογίες περί μπλοκαρίσματος των τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να καθυστερήσει οποιαδήποτε εργατική κινητοποίηση. Την ίδια ώρα εξακολουθεί να εισπράττει από κρατήσεις και πληρωμές πελατών καθώς το ξενοδοχείο λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες κανονικά.
Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου που φτύνουν αίμα καθημερινά για να παραχθεί ένας αμύθητος πλούτος για λίγους, πέφτουν θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των ξενοδόχων. 
Την στιγμή που η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη, οι πολιτικές της ΕΕ, τα σκληρά μνημόνια εξαθλίωσης και οι νόμοι που περνούν ο ένας πίσω από τον άλλο σε βάρος των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, διαμορφώνουν ένα τοπίο ιδανικό μόνο για τους μηχανισμούς του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου που απομυζάει τα μέγιστα από την εργατική μας δύναμη. 
Η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα στη δράση αποτελεί το μεγάλο όπλο των εργαζομένων απέναντι σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Να δώσουμε τη μάχη τώρα ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό - Τουρισμό στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Athens Ledra. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες να ενισχύσουν και να στηρίξουν το επιχειρησιακού σωματείου και τις αγωνιστικές του αποφάσεις.