Η ΛΑΝΤΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016


Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν!



Ως ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του ξύλου, να κατέβουν ενωμένοι στο Υπουργείο Εργασίας και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι ένα πρώτο βήμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι που ανοίγουν τον αγώνα ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, τη κυβέρνηση και τους διεθνείς υποστηρικτές της.
Ο μαχόμενος πληθυσμός της Χαλκιδικής που παλεύει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών, οι λιμενεργάτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του LEDRA HOTEL που πτώχευσε, οι νοσοκομειακοί γιατροί τα κοινωνικά ιατρεία κι όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση και το Κουαρτέτο έχουν κάθε συμφέρον να ενωθούν να οργανωθούν και να νικήσουν

Σήμερα δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, ούτε οι αυταπάτες της υπομονής. Οι μάσκες έπεσαν κι εμείς έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα ζήσουμε σα δούλοι.
Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες δεν χωράνε άλλη αναβολή

Ήδη τόσο στη Βέροια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, είτε με αστυνομικές δυνάμεις, είτε με την προσπάθεια κοψίματος του ρεύματος, οι διαθέσεις του συστήματος είναι ξεκάθαρες όπως και η δικιά μας απάντηση: ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.


Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, απολύσεων, φτώχειας και ανεργίας πιστεύουμε πως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι αναγκαίο να παλέψουμε να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια των ίδιων των παραγωγών του πλούτου. Στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο δύσβατος αλλά και όμορφος δρόμος που χαράσσουν, με άμεση δημοκρατία, στη ΒΙΟΜΕ και στους ΡΟΜΠΕΝ.