ΔΕΘ 2016: Διαδηλώνουμε, ανατρέπουμε τα σχέδια τους!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ενώ η τουριστική σαιζόν προχωράει προς το τέλος της και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή τους από κάποιο νησί, η κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους της προχωράει σε βαθιές τομές στο εργασιακό καθεστώς. Το τοπίο για όλους και όλες εμάς τους εργαζόμενους του κλάδου ήταν ζοφερό και τα επίπεδα εκμετάλλευσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας πολύ υψηλά (απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία, δουλειά χωρίς ρεπό) όμως τα σχέδια της κυβέρνησης και των συμμάχων της (ΣΕΤΕ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) για αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον θα συμπιέσουν περαιτέρω τα συμφέροντά και δικαιώματά μας με αλλαγές στις μορφές εργασίας, το μισθολογικό καθεστώς, το συνδικαλιστικό τοπίο, κ.α.

Ο πρώτος σταθμός για να οργανώσουμε τη δράση μας αποτελεί η πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 10/11 στη Θεσσαλονίκη. Ας αποτελέσει αφετηρία για να δυναμώσουμε τις φωνές αντίστασης και να χαράξουμε τον δρόμο για την ανατροπή των σχεδίων τους. Για να δείξουμε ότι η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας μπορεί να ορίσει τις τύχες του και να τα ανατρέψει όλα!

Με βάση την παραπάνω λογική καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους στον επισιτισμό/τουρισμό στην πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 10/9 στις 18.00 στην Καμάρα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για σύσκεψη των εργατικών συλλογικοτήτων της νεολαίας, την Κυριακή 11/9 στις 12.00 δίνουμε ραντεβού με συναγωνιστές/στριες ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την σύγχρονη σκλαβιά.

ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό