Εξόρμηση της ΛΑΝΤΖΑ στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μέλη της ΛΑΝΤΖΑ βρέθηκαν τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ με αφορμή την απεργία που ανακοίνωσε το επιχειρησιακό σωματείο και με σκοπό να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους που εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του συγκροτήματος για ανακαίνιση κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς καμία δέσμευση ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την επαναλειτουργία του.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η απεργία ανεστάλη αργά εχθές το απόγευμα μετά από απόφαση του Δ.Σ ενώ ορίστηκε ραντεβού με εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών για τις 21/11 ημερομηνία που το ξενοδοχείο θα είναι πλέον κλειστό .

Ως ΛΑΝΤΖΑ αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου το οποίο χωρίς να έχει πάρει τη παραμικρή δέσμευση που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους και χωρίς να έχει γίνει δεκτό κανένα από τα δίκαια αιτήματα τους δίνει πολύτιμο χρόνο στην εργοδοσία ενώ ταυτόχρονα απεμπολεί ένα σημαντικό όπλο άσκησης πίεσης προς αυτήν καθώς τις εναπομείναντες λίγες ημέρες λειτουργίας  το ξενοδοχείο προβλέπεται να είναι γεμάτο .

Εμείς δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι θα είμαστε εκεί όταν και όποτε αυτοί μας χρειαστούν παίρνοντας αποστάσεις από αυτή τη κίνηση του επιχειρησιακού σωματείου η οποία θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων . Η δική μας θέση είναι ότι μόνο με τον ανυποχώρητο αγώνα και την ταξική αλληλοσυμπαράσταση αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί .