ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –Ε.Ε- ΔΝΤ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ –ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο οδοστρωτήρας των αντεργατικών μέτρων που έχουν σχεδιάσει από κοινού Κυβέρνηση και Θεσμοί σε πλήρη εναρμονισμό με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ ,ΣΕΤΕ , ΠΟΞ επιδιώκουν να ισοπεδώσουν τα τελευταία ίχνη  εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων  τα οποία πήραν αναστολή από την μνημονιακή επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων . Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προβάλει φαινομενικά μια σκληρή διαπραγμάτευση με κόκκινες γραμμές είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί και όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα έχει ευχάριστο τέλος για τους εργαζόμενους . Το νέο επικοινωνιακό ψευτοδίλημμα που προωθείται από όλα τα συστημικά μέσα αφορά την επιβολή όλων των μέτρων που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η 2η αξιολόγηση με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση σε ένα ληστρικό χρέος  που μέχρι σήμερα αποτελεί εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων  και πληρώνεται με το αίμα της εργατικής τάξης την ώρα που οι μεγάλοι Τουριστικοί όμιλοι και οι ξενοδόχοι βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται με τα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών να σπάνε κάθε χρόνο το ένα το άλλο .
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που παράγουν αυτό το πλούτο βιώνουν τον απόλυτο εργασιακό Μεσαίωνα με τις ελαστικές μορφές εργασίας να καλπάζουν σε ολόκληρο το κλάδο , την μαύρη -απλήρωτη εργασία ,ειδικά σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς να έχει αγγίξει όρια ρεκόρ  , την επισφάλεια να αποτελεί μοναδική προοπτική για το μέλλον και την σκληρή εντατικοποίηση μοναδική επιλογή για την επιβίωση  .  Οι προθέσεις της κυβέρνησης για πετσόκομμα σε ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις φάνηκαν ξεκάθαρα όταν τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες το ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπάλληλους βάζοντας πλώρη για περεταίρω ξεπούλημα του ταμείου με τη πρόταση για μετατροπή του σε ΝΠΙΔ . 
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που επιβάλουν τα «ταχυσφαγεία όχι μόνο αποτελούν πλέον ένα δεδομένο περιβάλλον εργασίας που καλούμαστε να αποδεχτούμε  αντί της μόνιμης ανεργίας αλλά  επικροτείται και θεσμικά από τη κυβέρνηση αφού πριν λίγες ημέρες ψήφισαν το  «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», όπως το ονόμασαν , το οποίο, μεταξύ των πολλών νέων διευκολύνσεων που παρέχει στους επιχειρηματικούς ομίλους, «απελευθερώνει» τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους των επιχειρήσεων και προβλέπει εκ των υστέρων ελέγχους από ιδιωτικούς φορείς, με τραγικές συνέπειες για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας αφού ανοίγει το δρόμο για παραβάσεις στην τήρηση των κοστοβόρων μέτρων υγείας και ασφάλειας . Το εργοδοτικό έγκλημα στο EVEREST της πλατείας Βικτωρίας ήρθε λίγες μέρες μετά για να επιβεβαιώσει ότι αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί για τα αφεντικά που δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές μπροστά στο κέρδος. Η δολοφονία της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων όπως αυτή της Ουκρανής καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου αλλά και των πολλών ντελιβεράδων που αφήνουν καθημερινά  την τελευταία τους πνοή στους δρόμους .
Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον των Σκλαβοπάζαρων του Τουρισμού και των εργασιακών γαλερών του επισιτισμού έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή με το νέο Αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει

-          «Υποκατώτατος μισθός» (των 200 και 300 ευρώ) για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία!
-          Ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων και στην πράξη στην επιβολή ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Συνέχιση της απαγόρευσης της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν κάθε προσφυγή.
-          Παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης.
-          Απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων, την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10% και την κατάργηση του υπουργικού βέτο.
-          «Παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση. Νομιμοποίηση του lock out, της εργοδοτικής ανταπεργίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ    
Ο υποταγμένος εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΠΟΕΕ ΥΤΕ  και της ΓΣΕΕ δεν έχει να δώσει τίποτα παρά στήριξη στα σχέδια του κεφαλαίου και των αφεντικών για διεύρυνση της βαρβαρότητας ενάντια στην εργατική τάξη . Η διαρκείς υπονόμευση μιας άμεσης και σκληρής πανεργατικής απάντησης , η συμφωνία κυβέρνησης - ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για «εθνική γραμμή» διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς  στα εργασιακά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αντίστοιχο φιάσκο με αυτό που συνέβη και με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα . Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια  μόνος δρόμος δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Ήρθε η ώρα «να το πάμε αλλιώς» γυρνώντας τη πλάτη στους εκπροσώπους του αστικοποιημένου συνδικαλισμού και στα φερέφωνα τους .
Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ. Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία. Διεκδικούμε :

·         Διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ όπως ήταν, επαναφορά του υπολογισμού όπως το 2012 και διεύρυνση του σε όλους τους κλάδους του Τουρισμού
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο -5ήμερο -35ωρο 
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ σε Επισιτισμό – Ξενοδοχεία – Ζαχαρώδη στα επίπεδα πριν του 2012
·         Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , ενίσχυση των κρατικών ελέγχων για να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία
·          Επίδομα ανεργίας 600 EUR για εποχικούς για όλο το διάστημα της περιόδου μέχρι να επανέλθουν στην εργασία



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΕΒΕΡΕΣΤ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (3η Σεπτεμβρίου και Χέυδεν)- 09.30 πμ - ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ