ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΤ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η «ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων της «ΣΚΟΤ ΑΕ»  οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό έχουν ορθώσει αγωνιστικό ανάστημα  απέναντι στις μεθόδους άγριας εκμετάλλευσης που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας .
Σε μια περίοδο που το κεφάλαιο κλιμακώνει την επίθεση του ενάντια στα εργατικά δικαιώματα , σε μια περίοδο που η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια γίνονται θυσία στο βωμό της ακραίας κερδοφορίας , τέτοιοι πυρήνες αντίστασης αξίζουν τη στήριξη ολόκληρης της εργατικής τάξης .
Τα σύγχρονα κάτεργα του κλάδου της βιομηχανίας δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά του Επισιτισμού και των ξενοδοχείων , μαζί με εσάς κι εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε νοιώσει στο πετσί μας τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζουν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ .
Τα εργαλεία επιβολής άθλιων συνθηκών εργασίας και ακραίας φτωχοποίησης για να θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας τα αφεντικά είναι και δικός μας εφιάλτης . Η εντατικοποίηση , οι μισθοί πείνας , η εργασιακή ανασφάλεια , η διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας  , οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τα πάσης φύσεως εργολαβικά κοράκια που έχουν μετατρέψει την εργασία σε σκλαβοπάζαρο είναι και δική μας καθημερινότητα .
Είναι καιρός να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας δένουν και να πορευτούμε ενωτικά , μαζικά , ταξικά σε κοινό μέτωπο δράσης ενάντια στη τρομοκρατία του κεφαλαίου της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας
Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων
Αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ