ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΤΩΝ MIKEL ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017



Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος  , στις 9/3/2017 ο 22 χρονος Μέμο ,διανομέας των MIKEL Κολωνού , πλήρωσε με την ζωή τους το ψωμί που πάλευε να βγάλει. Για τους εντεταλμένους  διαμορφωτές τής κοινής γνώμης και τους γραφειοκράτες επαγγελματίες εργατοπατέρες του αστικοποιημένου συνδικαλισμού  πρόκειται απλά για «Εργατικό Ατύχημα» και ως τέτοιο προσπαθούν να το καταχωρίσουν στη συνείδηση  μας  . Για εμάς όμως τους συναδέλφους του Μέμο είναι η σκληρή καπιταλιστική καθημερινότητα, είναι η βιοπάλη που πληρώνεται με αίμα για το μεροκάματο ενώ τα αφεντικά πλουτίζουν , είναι τα τσακισμένα κορμιά της εργατικής τάξης για τα κέρδη του κεφαλαίου. 
Στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα των MIKEL και στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου οι διανομείς είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά στους επικίνδυνους δρόμους των πόλεων για 3 ευρώ την ώρα . Η πολυδιαφημισμένη εταιρεία που παρουσιάζεται ως πρότυπο επιχειρηματικότητας  φαίνεται ότι βασίζει την ανάπτυξη και τη κερδοφορία της σε μεθόδους ακραίας εκμετάλλευσης καθώς η συνήθης πρακτική είναι οι διανομείς να εργάζονται με δικό τους όχημα καλύπτοντας όλα τα έξοδα κίνησης και συντήρησης από τη τσέπη τους ενώ η αντίληψη ότι η υποχρέωση παροχής των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας δεν αποτελεί μέτρο πρόληψης ατυχημάτων αλλά επιβάρυνση του κόστους εργασίας είναι ο κανόνας σε όλα τα καταστήματα.    
Πρέπει άμεσα να μπει ένα τέλος σε αυτό τον λυσσαλέο ταξικό πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον μας Κυβέρνηση , Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες με πρόσχημα την υποτιθέμενη «ανάπτυξη». Την ώρα που τα αφεντικά μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλείς τα πλούτη που απέκτησαν από το αίμα και το μόχθο μας εμείς θρηνούμε τα απροστάτευτα θύματα που στέλνουν σε μια άνιση μάχη στην άσφαλτο φορτωμένοι με μπόλικη πίεση και  τρομοκρατία για να πάει η παραγγελία στην ώρα της .
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
§  Υποχρέωση της επιχείρησης να παρέχει δικά της οχήματα στους διανομείς τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή
§  Υποχρέωση να παρέχονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας  (Κράνος, γάντια , ειδικά μπουφάν , μπότες και γάντια μηχανής )
§  Απαγόρευση διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Βροχή , ψύχος , υψηλές θερμοκρασίες )
§  Προσλήψεις και Στελέχωση του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με ταυτόχρονη  εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα που εργάζονται διανομείς
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ
§  Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας
§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
§  ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία
§  7ωρο – 5ήμερο -35ωρο για όλους

ΚΑΛOYME ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/3 - 2.00 ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ MIKEL (Λεωφόρος Αθηνών 347, Αιγάλεω)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ