Πρώτη Ανοικτή Σύσκεψη για τη Πανελλαδική Καμπάνια #seasonFIGHT

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της ΛΑΝΤΖΑ συσκέψεις για τη διοργάνωση της καμπάνιας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στον Τουρισμό #SeasonFight.
Εργαζόμενοι/ες στον κλάδο, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ανεργίας και της επισφάλειας, αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος συμμετείχαν στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις δύο πόλεις στις 10 και 11 Ιούλη. Η μαζική προσέλευση και ο πλούσιος διάλογος υπογραμμίζουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την οργάνωση, την αγωνιστική δράση και τη διεκδίκηση των εργαζόμενων στην τουριστική σεζόν. Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στον εργοδοτικό δεσποτισμό διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα!
Η υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων, η απασχόληση φτηνού και αναλώσιμου δυναμικού, η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, η λειτουργία ως πεδίο πειραματισμού των νέων  εργασιακών συνθηκών και καταπάτησης των εργατικών κατακτήσεων (βλ. προγράμματα απασχόλησης τύπου voucher, υπογραφή συμβάσεων κατώτερων του βασικού μισθού, κοκ) αποτελούν μερικές μόνο πλευρές της κατάστασης. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος κλάδος χαράσσει στρατηγική και στο πεδίο της οικονομίας, αποτελώντας έναν από τους βασικούς μοχλούς της αντιδραστικής αναδόμησης του ελληνικού καπιταλισμού που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις και τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σε αυτό το τόσο κρίσιμο φιλοδοξεί να παρέμβει η καμπάνια. Με πανελλαδική δικτύωση και δράση, με όπλο τη δημόσια παρέμβαση για την ανάδειξη περιστατικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας, προβάλουμε το δρόμο της εργατικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της συλλογικής πάλης. Με πυρήνα των διεκδικήσεων μας, «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» προβάλλουμε ένα σύγχρονο και καθόλα αναγκαίο πλαίσιο διεκδικήσεων για αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, πληρωμένες υπερωρίες, άδειες και ρεπό, επίδομα ανεργίας μετά το τέλος της σεζόν.
Το επόμενο διάστημα:
·         Οργανώνουμε πανελλαδική εξόρμηση της καμπάνιας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στον τουρισμό, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις σε κάθε πόλη με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος και την αγωνιστική δράση.
·         Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας! Να καταγγείλουν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απληρωσιάς, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να εγγραφούν και να συμμετέχουν στα σωματεία τους, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλείας
·        Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα σωματεία του κλάδου. Όπλο σε αυτό να αποτελέσει η πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 20 Ιουλίου. Να μην πάει κανένας στη δουλειά!
·         Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου, εργατικά σχήματα και πρωτοβουλίες, μεμονωμένους αγωνιστές, τις αγωνιστικές συλλογικότητες του εργατικού και του λαϊκού κινήματος να στρατευθούν στην υπόθεση της αγωνιστικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη σεζόν

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

#seasonFIGHT
seasonfight.gr
propaganda. seasonfight.gr