ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαινιάσει τη νέα χρονιά με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη 16/1 που πρακτικά αποτελεί τον αναγκαίο όρο για την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και επάξια ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Μια πορεία πλήρους υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του εγχώριου κεφαλαίου και στις πολιτικές λιτότητας ως απάντηση στην κρίση που ίδιοι δημιούργησαν. Παρά την όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, η πραγματικότητα για τους εργαζομένους, τους ανέργους αλλά και τη νεολαία είναι ίδια. Οι μειωμένες αποδοχές, η ανασφάλιστη εργασία, τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις αλλά και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας κάθε άλλο παρά δείχνουν έξοδο από τη κρίση.

Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα επιθετικό βήμα απέναντι στους εργαζομένους με την διευκόλυνση της διαδικασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ηλεκτρονικά και με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και συγκεκριμένα με την ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την υπαρκτή δυνατότητα των εργαζομένων μέσα από συλλογικές μορφές αγώνα να βάλουν ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί, χτυπά τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη δυνατότητα των εργαζομένων να αντισταθούν στις περικοπές μισθών, στις απολύσεις, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία καθώς και στα φαινόμενα κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο καθιστά ακόμα μεγαλύτερο ρυθμιστικό παράγοντα για την κήρυξη απεργιών τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που συντάσσονται με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές.

Όλα αυτά γίνονται λίγες μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζομένων σε χώρου επισιτισμού στη Λάρισα όπου εργοδότης απέλυσε εργαζομένους εφόσον οι ίδιοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων. Την ίδια περίοδο που εργοδότης στη Πάτρα μηνύει εργαζομένους επειδή τον κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων για συκοφαντική δυσφήμιση. Επειδή, λοιπόν, ο κατάλογος είναι μακρύς τόσο στο κλάδο όσο και γενικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη πραγματικότητα δίνει το άλλοθι για να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο τη καθημερινότητα των εργαζομένων. Γι αυτό σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν το γάντι της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση, να βγουν μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία, να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου για νέους κάτω των 25 ετών, καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Την Παρασκευή 12/1 όλοι και όλες στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 , στα προπύλαια