ΝΕΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ταφόπλακα σε μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος επέβαλε ο ξεπουλημένος στα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων εργοδοτικός -φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων ( ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) . Διανύουμε  μια  περίοδο όπου τα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς βασισμένα στην ακραία εντατικοποίηση των εργαζομένων του κλάδου και στους μισθούς φτώχιας και εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι υποταγμένοι συνδικαλιστές από το 2012 . Τα ίδια τσιράκια των εργοδοτών      με διθυραμβικές ανακοινώσεις και χαιρετισμούς θέλουν να μας πείσουν ότι η αύξηση των 38 σεντς την ημέρα που υπέγραψαν στη νέα κλαδική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων αποτελεί μεγάλη επιτυχία  . Με περίσσιο θράσος  θέλουν επίσης να μας πείσουν ότι δεν δουλεύουμε ήδη σε εξοντωτικούς ρυθμούς αλλά πρέπει να κάνουμε κι άλλες παραχωρήσεις στα αφεντικά για να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο στις πλάτες μας .
Στη πραγματικότητα θεσμοθετούν τη διατήρηση και ενίσχυση ενός απερίγραπτου εργασιακού Μεσαίωνα που δίνει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους στους εργοδότες να επιβάλλουν κατά το δοκούν ακόμα και 7ήμερη εργασία , χωρίς ανάπαυση , μέχρις εξαντλήσεως .Αυτό το έκτρωμα που υπέγραψαν ο Προύντζος και η συμμορία του είναι προϊόν μια άθλιας συναλλαγής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ωφέλιμη ρύθμιση για τους εργαζόμενους όπως προσπαθούν να τη παρουσιάσουν αμφότεροι . Είναι ολοφάνερο ότι το άρθρο 4 έχει συνταχθεί από τους ξενοδόχους και έχει ενσωματωθεί καθ’ υπόδειξη τους στην νέα σύμβαση τερατούργημα η οποία μεταξύ άλλων θα αυξήσει και το ποσοστό ανεργίας στο κλάδο αφού οι ξενοδόχοι θα μπορούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με 30% λιγότερο προσωπικό καθώς δεν θα έχουν την υποχρέωση να καλύψουν τις ημέρες ανάπαυσης που προκύπτουν από τη πενθήμερη 8ώρη εργασία . Οι παραπάνω αντιδραστικές διατάξεις σε συνδυασμό με την όλη φύση της νέας κλαδικής σύμβασης εκτός από μεγάλο πλήγμα στον δικό μας κλάδο ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω βάθεμα της επίθεσης στο σύνολο του τουριστικού κλάδου με ότι συνεπάγεται αυτό για το σύνολο των εργαζομένων στον τουρισμό. Ειδικά σε αυτή τη περίοδο μεγάλης και αυξανόμενης κερδοφορίας για τον κλάδο τουρισμού η επίθεση που έχει εξαπολύσει το μπλοκ της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την ισοπέδωση μέχρι και του τελευταίου εργατικού δικαιώματος .
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβε, στην πραγματικότητα, να «κάνει τη βρώμικη δουλειά» ολοκληρώνοντας την επίθεση που ξεκίνησαν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια. Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται διαχρονικά, σε ολόκληρη την ΕΕ και εκτός αυτής από αστικές κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης, με ή χωρίς μνημόνια, τρόικα, κουαρτέτο ενώ έχει  στόχο να δημιουργηθούν  ειδικές οικονομικές ζώνες με στρατούς σκλάβων σε συνθήκες απόλυτου εργασιακού μεσαίωνα που θα εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι .


ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΎΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΊΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ

Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη , μισόλογα , ίσες αποστάσεις ή ακόμα και λογικές του τύπου το λιγότερο κακό όχι μόνο δεν μας βοηθούν να αλλά στην κυριολεξία σφραγίζουν την καταδίκη μας και την πλήρη υποταγή μας στις επιταγές τόσο του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου όσο και στις κατευθύνσεις την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι του κλάδου μέσα από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα , μακριά από λογικές διαχείρισης ή μαγαζιού να βγούμε μπροστά και να ορίσουμε ΕΜΕΙΣ το πως θα δουλεύουμε και ζούμε. Να γυρίσουμε την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από την οργανωμένη πάλη στα σωματεία , στα συνδικάτα , στους χώρους δουλειάς να δώσουμε από κοινού την μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση και την σύγχρονη μισθωτή σκλαβιά που μας επιβάλουν οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

*Για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας.

*Για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.

*Για δουλειά με ανθρώπινους όρους για όλους.

*Για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΆΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΊΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΌΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ - ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΜΑΣ ΔΡΆΣΗ

ΔΊΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΌ ΠΑΡΌΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟΥ ΜΑΣ


ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΣΤΙΣ 5.00 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ ΟΙΚΟΔΌΜΩΝ