Ψήφισμα Συμπαράστασης στον αγώνα τον απολυμένων του Καφεναί

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό –Τουρισμό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα διαρκείας των εργαζομένων  στο κατάστημα Καφεναί (πλέον Μυρσίνη) που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2013 με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσλήψη τους, αφού είχαν απολυθεί άδικα επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους .
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του  Καφεναί - Μυρσίνη η οποία  θέλοντας να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων έχει καταθέσει ψευδείς και εκδικητικές μηνύσεις «για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή» με αποτέλεσμα  εργαζόμενοι και  αλληλέγγυοι να διώκονται γιατί αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση και συγκεκριμένα σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο.
Θα είμαστε μέχρι τελικής δικαίωσης στο πλευρό των εργαζομένων που τη Πέμπτη 12/11/2015 δικάζονται εκ νέου σε μια ακόμα προσπάθεια των αφεντικών να ενοχοποιήσουν τις μαχητικές μορφές πάλης και να εμφανίσουν τους συνδικαλιστές , τους εργάτες  και τους νεολαίους που αγωνίζονται ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού δικαίου .   

Να ανακληθούν τώρα οι άδικες απολύσεις , να αποσυρθούν οι εκδικητικές μηνύσεις της εργοδοσίας  , να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα .

Η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες.