Δελτίο Τύπου Κινητοποιήσεων Σ.Σ.Μ.Μ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015



Το βράδυ της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση, έξω από το μαγαζί που απολύθηκε η συναδέλφισσα, με αίτημα την πληρωμή δεδουλευμένων και την άμεση επαναπρόσληψή της. Η πορεία άρχισε από την πλατεία Σαπφούς και συνέχισε σε διάφορα μαγαζιά εστίασης στο κέντρο της πόλης όπου μοιράστηκαν κείμενα ,φωνάχτηκαν συνθήματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Συνέλευση Σερβιτόρων Μαγείρων Μυτιλήνης & λοιπών εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού ,η Εργατική Λέσχη Λέσβου εργαζόμενοι/ες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, καθώς και αλληλέγγυοι/ες.

Οί διοργανωτές δήλωσαν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την δικαίωση της εργαζόμενης. Απέναντι σε κάθε αφεντικό μέσα στη Μυτιλήνη και παντού, ο δρόμος του συλλογικού μαχητικού αγώνα  είναι το μόνο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα μέσα στους χώρους δουλείας. Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και διεκδίκησης προς τους εργοδότες.
Για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για αυξήσεις στα μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, για να σπάσει ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας.


Επόμενα ραντεβού:

    Σάββατο 7/11 στις 22:00 στην Πλατεία Σαπφούς

    Δευτέρα 9/11, στις 10:00 έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας όπου πραγματοποιείτε η συνάντηση με τον εργοδότη του μαγαζιού.







Συνέλευση Σερβιτόρων Μαγείρων Μυτιλήνη & λοιπών εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού