Ανακοίνωση ΛΑΝΤΖΑ Πάτρας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων - ΛΑΝΤΖΑ ΠΑΤΡΑΣ για τις εκλογές στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής.

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 04/04/2016 οι εκλογές για το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού Αττικής. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο πολύ σημαντική για την επόμενη μέρα των εργατικών αγώνων, καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν για να ανατρέψουν  την επίθεση στα δικαιώματα τους που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, όπως επίσης και να υψώσουν ένα τεράστιο κίνημα ταξικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Εμείς ως Α.Π.Ε.-ΛΑΝΤΖΑ Πάτρας στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό. Θεωρούμε απαραίτητο, για να μπορέσουν να νικήσουν οι αγώνες, να στηριχτεί το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στον αστικοποιημένο κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΝΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ). Για ένα συνδικάτο μάχιμο και μαζικό, με ανοιχτές δομές το οποίο θα υπερασπίζεται  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μακριά από κομματικοκεντρικές αντιλήψεις και στενά όρια.

Με τους συναδέλφους της ΛΑΝΤΖΑ στην Αθήνα μας δένουν χρόνια προσπαθειών από το ίδιο μετερίζι με στόχο να διαμορφώσουμε αυτό το ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα αρκείται στα λίγα. Που δεν θα φοβάται να ορθώσει αντίσταση απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας, που δεν θα βλέπει τα συμφέροντα του δικού μας κλάδου ως κεντρικό θέμα ενώ γύρω να καίγεται το σύμπαν, που θα δίνει τη μάχη για να μαζικοποιήσει τα συνδικάτα και τον εργατικό αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους της Αθήνας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΝΤΖΑ στην Αθήνα για να αρχίσει ο κλάδος πανελλαδικά να αποκτά αυτό το δυναμισμό που απαιτείται ώστε να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του.